Zorg voor een moderne look met de juiste epoxy coating

  Zorg voor een moderne look met de juiste epoxy coating

  Als je nadenkt over het interieur, bijvoorbeeld de vloer en de muren, dan denk je waarschijnlijk aan een houten vloer of vloerbedekking, een laagje verf of behang en daarmee houdt het denkproces vaak ook wel op. Dat komt natuurlijk omdat dit de enige mogelijkheden waren in het verleden. Het zijn nu dan ook nog steeds de meest voor de hand liggende mogelijkheden en daar wordt dan ook nu nog altijd het meeste gebruik van gemaakt. Je kunt de muur ook met hout bedekken. Dit was een tijd mode in de jaren 70 en wat je ook kunt doen is de muur verfraaien met stenen die je gewoonweg tegen de muur aan metselt. Ook dit is een modeverschijnsel uit het verleden. Hier zou je dus ook nog aan kunnen denken hoewel dit natuurlijk een stuk minder voor de hand ligt. Probleem met deze traditionele manieren om je huis in te richten is dat ze niet altijd even praktisch zijn. Denk aan behang, dat is lastig aan te brengen want je hebt een behangvaardigheid nodig om het behang op een juiste wijze aan te brengen. Verven is makkelijker, maar daarmee loop je het risico dat je in ieder geval twee keer moet gaan verven. Eén laag is vaak niet voldoende dus daar gaat veel tijd in zitten. Daarnaast is verf ook en beetje saai, want het is gewoon een kwestie van de muur een kleurtje geven. Je kunt dus geen motieven aanbrengen en je kunt met verf ook niet een bepaalde look creëren. Dit kan bijvoorbeeld wel met epoxy coating. Epoxy coating is dan ook het materiaal van de toekomst, hoewel het ook nu al zeer populair aan het worden is. Epoxy coating is een afdeklaag die je zowel op de vloer als op muren kunt aanbrengen. Het grote voordeel van epoxy coating is dat het een thermo hardende laag is waardoor je de epoxy coating dus nauwelijks hoeft te onderhouden. Daarnaast kun je de epoxy coating aanbrengen in verschillende uitstralingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een epoxy coating met een zogenaamde betonlook. Dus in plaats van dat je de hele vloer met beton vol stort, breng je gewoonweg een laagje epoxy coating aan en je hebt een betonnen vloer. Daarnaast is epoxy coating stofvrij, dus he hebt ook geen last van stof als je het op de vloer gebruikt.

  De vele voordelen van epoxy coating

  Hierboven zijn al een paar voordelen opgenoemd van epoxy coating, maar er zijn natuurlijk meer voordelen. Dat moet ook wel, anders was epoxy coating natuurlijk nooit zo populair geworden. Hieronder vind je de meest belangrijke voordelen van epoxy coating op een rijtje.

  • Stofvrij
  • Hygiënisch
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Naadloos
  • Slijtvast
  • Veilig
  • Vloeistofdicht

  Zoals je kunt zien heeft epoxy coating genoeg voordelen ten opzichte van vele andere materialen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar epoxy coating en vloerbedekking, dan is het duidelijk dat je in vloerbedekking veel meer rommel aantreft. Stof blijft plakken, voedselresten blijven achter en veel vuil wordt niet opgezogen door de stofzuiger. Vloerbedekking lijkt met het blote oog dus wel schoon, maar als je een stukje vloerbedekking onder de microscoop zou leggen, dan zie je de vele micro-organismen die in de vloerbedekking leven. Met epoxy coating is het wel anders. Dat is brandschoon en ook makkelijk schoon te houden. Het feit dat epoxy coating stofvrij is draagt natuurlijk bij aan het vermogen van epoxy coating om schoon te blijven. Je kunt ook met zeil een mooie vloer creëren. Ideaal in de keuken bijvoorbeeld om een gemakkelijk te reinigen vloer te creëren in combinatie met een mooie hout look bijvoorbeeld. Probleem met zeil is echter wel dat het makkelijker kan slijten of beschadigen. Met de coating is dat echter nooit het geval. Daarnaast is de coating gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Je hebt ook niet te maken met naden. Hout en zeil moet je altijd op een passende manier op de vloer leggen. De coating kun je gewoon als een soort verflaag aanbrengen. Het wordt binnen een korte tijd hard en dan heb je dus één grote naadloze laag op de vloer of op de muur.

  De epoxy coating van decochip.nl

  Als je de juiste coating wilt bestellen, dan kun je dat het beste doen via de website van decochip.nl. Hier vind je namelijk verschillende soorten coating met allerlei verschillende toepassingsmogelijkheden. Je hebt een breed scala aan kleuren waaruit je kunt kiezen. Tevens is er een coating die transparant en ideaal is voor de bovengenoemde betonlook. Je kunt ook kiezen uit opties zoals zijdeglans of juist mat. De uitstraling van de coating is dus helemaal aan jezelf. Dat maakt een coating van epoxy ook zo populair. Het is enorm veelzijdig en je kunt er daarom alle kanten mee op. Daar komen alle voordelen die hier in deze tekst zijn genoemd nog bij en dat maakt dat een coating van epoxy de afdeklaag is van de toekomst. Het bestellen van de coating is enorm eenvoudig. Je kunt gewoonweg naar de website toe gaan en daar kun je alle soorten coating bekijken. Tevens vind je op de site foto’s van hoe de coating eruit komt te zien als je het op de vloer aanbrengt. Daarna kun je de coating van je keuze toevoegen aan de winkelwagen en direct bestellen. Voor vragen over het aanbrengen kun je altijd contact opnemen met een van de medewerkers voor een professioneel advies.