Volg een cursus online marketing

  Volg een cursus online marketing

  • Geplaatst op: 23 januari 2015 in Nieuws

  Het maken van reclame is al jaren erg belangrijk voor bedrijven. Vroeger was dit niet nodig: toen was men afhankelijk van de directe omgeving en kon niet kiezen tussen verschillende kruideniers. Er was vaak in een dorp maar één winkel en daar was je op aangewezen, omdat transport niet goed mogelijk was. Toen echter de auto beschikbaar werd voor het grote publiek, werd het steeds gemakkelijker om eens te kijken wat de concurrent eigenlijk verkocht. Op deze manier werd het van belang om aan marketing te gaan doen, zodat de consumenten naar jouw winkel kwamen en niet naar de concurrent gingen. Reclame maken kan op heel veel verschillende manieren, en de bekendste is reclame op televisie. Er wordt zelfs elk jaar een prijs uitgereikt aan de makers van de beste reclame van het jaar. Ook zie je veel advertenties, in kranten en tijdschriften en krijg je wel eens folders in de brievenbus. Veruit de belangrijkste manier van reclame maken is tegenwoordig online marketing. Het internet gaat een steeds grotere rol spelen en men komt steeds minder vaak in een winkel, omdat dit simpelweg meer moeite kost dan even achter de pc ergens op te klikken. Met een cursus online marketing leer je hoe je het beste kunt inspelen op deze markt en hoe je gebruik kunt maken van deze toename in internetgebruik. Niet de winkel is alleen nog belangrijk: ook de website. In een cursus online marketing leer je een website op zo’n manier te promoten, dat hij goed te vinden is door zoekmachines en hoog in de zoekresultaten terecht komt, wanneer er wordt gezocht op een relevant trefwoord. Omdat dit niet altijd even gemakkelijk is, kan een cursus online marketing je helpen om de goede weg te vinden.

  Een cursus online marketing volgen om je website te promoten

  Een goed lopend bedrijf kan tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder website. In een cursus online marketing leer je precies hoe je ervoor kunt zorgen dat je site onder de aandacht komt bij de potentiële klanten en dat hij beter vindbaar is. In de cursus online marketing leer je dat de website de basis is van al je marketing: het is je visitekaartje en als je een webshop hebt zelfs je winkel. Net als bij een echte winkel zorg je ervoor dat alles er netjes uitziet en goed functioneert. In een cursus online marketing leer je precies hoe een goede website is opgebouwd en leer je eventueel belangrijke veranderingen doorvoeren in de website van jouw bedrijf. Daarnaast leer je in een cursus online marketing hoe je ervoor kunt zorgen dat je site door meer mensen goed vindbaar en bereikbaar is. De meeste consumenten gebruiken namelijk, als ze ergens naar op zoek zijn op het internet, een zoekmachine zoals Google. Hier typ je in de zoekbalk een relevant zoekwoord en je krijgt direct een aantal relevante resultaten te zien. In een cursus online marketing leer je hoe je er voor kunt zorgen dat jouw site hoger in deze resultaten terechtkomt. Dit kan bijvoorbeeld door SEO: search engine optimization. Dit kun je vertalen met zoekmachineoptimalisatie, en komt in het kort neer op het optimaliseren van jouw site voor vindbaarheid door zoekmachines. Een zoekmachine kijkt namelijk naar verschillende dingen als er een lijst wordt opgesteld met meest relevante sites voor een zoekwoord. Als op jouw website teksten staan waar dit zoekwoord met een bepaalde dichtheid in staat, zal dit een goede invloed hebben op je positie in de zoekresultaten. In een cursus online marketing leer je hier alles over en word je bijvoorbeeld verteld hoe je een dergelijke tekst kunt schrijven. SEO-teksten zijn een van de meest nuttige trucs die je leert in een cursus online marketing en je kunt er op deze manier zeer effectief voor zorgen dat je website beter vindbaar is. De consument gebruikt immers zoekmachines en als je hoger in deze resultaten terecht komt, ben je een stuk beter vindbaar.

  De beste cursus vinden

  Er zijn heel veel aanbieders van een cursus online marketing en vaak kun je, volgens de informatie, al na een paar lessen heel wat hebben opgestoken in de cursus. Online marketing is echter een zeer ingewikkeld proces, waar heel wat vaardigheden bij komen kijken. Zo is er linkbuilding: een handige techniek, die er net als de SEO-teksten voor kunnen zorgen dat je site hoger in de resultaten terecht komt als er wordt gezocht op een relevant zoekwoord. Het is het uitwisselen van links met andere sites, zodat er vanaf zoveel mogelijk plekken op het internet naar jouw website wordt verwezen. Google neemt dit aantal links mee in de samenstelling van de volgorde van de zoekresultaten. In de cursus online marketing leer je hoe dit proces precies in zijn werk gaat, maar ook dat het grote negatieve gevolgen kan hebben als je dit niet goed aanpakt. Het dubbel plaatsen van links of teveel plaatsen van externe links kan een averechts effect hebben, omdat Google strenge regels heeft opgesteld om misbruik te voorkomen. Daarom kan je website zelfs worden verbannen uit de zoekmachine, wat natuurlijk precies het tegenovergestelde is van wat je doel was. In een cursus online marketing leer je dat sommige zaken serieus moeten worden aangepakt om effectief te kunnen zijn. Op www.saxion.nl vind je een zeer goede cursus online marketing, waar je in 12 weken de fijne kneepjes van het vak leert zodat je flink wat kunt toevoegen aan de online marketing van jouw bedrijf.