Teambuilding uitje Innerqi

  Teambuilding uitje Innerqi

  • Geplaatst op: 27 november 2014 in Nieuws

  Innerqi zet zich in voor een verbetering van de verhoudingen binnen bedrijven. Bedrijven werken met mensen. Deze mensen bepalen hoe het bedrijf functioneert. Maar waar nog wel eens te weinig bij stil wordt gestaan; is de impact die de verhoudingen binnen het bedrijf hebben op het werk dat wordt geleverd. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen op de werkvloer gepest worden. Er zijn tal van voorbeelden te noemen van mensen die bij bedrijven werkten waar ze het niet naar hun zin hadden omdat ze tegen problemen aanliepen met een collega. Bij Innerqi hebben wij oog voor de verhoudingen. De aandachtpunten liggen dan ook op teams en werknemers en hoe deze met elkaar omgaan. Net als in relaties, is het in teams zo dat mensen hun best moeten blijven doen. Dat is soms best hard werken, want dagelijks moeten we met elkaar praten. We nemen beslissingen, samen of alleen en hebben dus steeds met elkaar te maken. De mensen met wie u werkt, collega’s, zijn de mensen met wie u (naast u familie) de meeste tijd doorbrengt. Het heeft dan ook zeer veel impact op de kwaliteit van uw leven wanneer de sfeer op uw werk niet goed is. Daar moet dus altijd aan worden gewerkt, ook als de sfeer wel goed is raden wij dan ook aan om zo nu en dan eens te kiezen voor een teambuilding uitje van Innerqi. Het teambuilding uitje dat u laat regelen bij Innerqi is helemaal toegespitst op uw team. Daarom gaan wij van het teambuilding uitje dan ook altijd even met u in gesprek om meer te weten te komen over uw team. Wij hebben zeer kundige mensen in dienst die veel gevoel hebben voor groepsmechanisme. Door het uitvoeren van opdrachten en spelletjes komen we er spelenderwijs achter tijdens het teambuilding uitje waar de kracht van de groep licht en waar juist de zwakke plekken zich bevinden. U heeft bij Innerqi verschillende mogelijkheden. Een aantal van deze mogelijkheden hebben wij hieronder even voor u op een rijtje gezet.

  • NLP trainingen.
  • NLP coaching.
  • NLP in een dag.
  • Wandelcoaching.
  • Teambuilding.

  Teambuilding uitje organiseren

  Als u graag wilt blijven werken aan uw bedrijf en wilt investeren in uw personeel, dan is het organiseren van een teambuilding uitje een goed idee voor u en uw team. Door onze jarenlange ervaring met bedrijven en teams, hebben wij veel geleerd over de sociale processen die zich afspelen in bedrijven. Vaak kunnen er problemen ontstaan die steeds grotere worden maar doordat mensen zich niet uitspreken, worden deze problemen groter dan ze zouden moeten worden en dat is ongelofelijk vervelend want door een teambuilding uitje kunt u als bedrijf de boel weer even op scherp zetten en uw team komt dan snel weer dichter tot elkaar. Wij hebben zoals gezegd verschillende mogelijkheden voor een teambuilding uitje, maar het aspect waarin wij ons onderscheiden van andere bedrijven die dergelijke uitjes organiseren is dat wij werken met paarden. In eerste instantie wordt daar wel eens verbaast op gereageerd. Mensen vragen zich bijvoorbeeld hardop af waarom er in een teambuilding uitje met paarden moet worden gewerkt. Paarden zijn dieren, die kunnen ons toch niet leren? horen wij de mensen zeggen. Maar dat is waar deze mensen het helemaal mis hebben, want juist van dieren kunnen we eindeloos veel leren. In tegenstelling tot mensen communiceren dieren op een zeer heldere manier. Ze zijn instinctief en zullen niets tegen hun zin in doen. Door het werken met dieren en het leren communiceren met dieren kunnen veel mensen veel leren over de manier waarop ze dingen voor elkaar kunnen krijgen; oftewel over leiderschap.

  Teambuilding uitje; speciale aandacht voor non-verbale communicatie

  In een teambuilding uitje georganiseerd door Innerqi besteden wij speciale aandacht aan non-verbale communicatie. Wat betekent dat precies? Non-verbale communicatie houdt in dat mensen zonder iets te zeggen toch een nadrukkelijk boodschap over kunnen brengen. Tijdens onze trainingen en cursussen gaan wij dieper in op de verschillende signalen die mensen afgeven. Door in te zoomen op deze signalen worden we onszelf ook meer bewust van onze eigen communicatie. Bewustwording van de taal die we spreken zonder woorden te gebruiken is een zeer relevant proces dat kan helpen om door te krijgen waarom mensen op een bepaalde manier op u reageren. Veel mensen die aangeven dat ze veel mensenkennis hebben, moeten tijdens een training tot hun verbazing de conclusie trekken dat ze sommige zaken totaal verkeerd hadden ingeschat. Het voor een ander denken is iets wat we allemaal wel eens doen. Dat komt omdat we aan het projecteren zijn en vanuit ons eigen perspectief naar de wereld om ons heen kijken. Dat is helemaal niet erg, maar u moet zich er wel bewust van zijn en soms is stil staan bij dergelijke zaken noodzakelijk om weer met een team in balans te komen. Tijdens een teambuilding uitje gaan wij precies hier mee aan de slag en met geweldige resultaten. Vele teams gingen u voor en kwamen tevreden terug van het uitje dat we organiseerden. Na de uitjes hoorden we van veel bedrijven dat de sfeer er veel beter op was geworden doordat mensen weer beter durfden uit te spreken wat ze precies wilden. Er werd meer open gecommuniceerd waardoor mensen minder snel tegen problemen aanliepen omdat dingen zich opstapelden. Natuurlijk bleven er nog wel dingen gebeuren. Conflict is nu eenmaal inherent aan communicatie; maar het bereikte niet meer zo’n hoogtepunt omdat onenigheden eerder werden ontzenuwd.