Stotteren

  Stotteren

  • Geplaatst op: 1 maart 2015 in Nieuws

  Hebt u ook last van stotteren? Dit is natuurlijk erg vervelend. Bij mensen die hier erg last van hebben, kan het hun hele leven gaan beheersen. Ze voelen zich vaak niet op hun gemak als zij moeten praten met mensen die zij niet kennen, ze nemen liever niet het woord in een grotere groep mensen en dit leidt er toe dat veel sociale situaties erg lastig worden. Stotteren is daardoor niet alleen een spraakprobleem, het is in veel gevallen ook een kwestie van verminderd zelfvertrouwen en sociale problemen geworden. Dit is natuurlijk heel erg vervelend en stotteraars zouden dit ook graag anders zien. Hoewel ze weten dat stotteren absoluut niets is om zich voor te schamen, hebben ze vaak toch last van schaamte. Dit is zonde en het is bovendien onnodig om uw leven zo door het stotteren te laten beïnvloeden. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop u er voor kunt zorgen dat u hier vanaf komt en dat u net als iedereen gewoon kunt praten. Natuurlijk kost dit in het begin wel wat moeite, maar het is zeker de moeite waard als u eenmaal in staat bent om zonder horten en stoten te kunnen praten, als u geen angst meer hoeft te hebben voor bepaalde letters waar u normaal gesproken over zou struikelen. U kunt echt helemaal van het stotteren afkomen en dit zorgt er bij velen voor dat zij zich veel zelfverzekerder voelen. Zij gaan eindelijk doen wat zij echt willen doen, doordat ze niet meer rekening hoeven te houden met deze aandoening. Het zorgt er dus niet alleen dat ze veel gemakkelijker kunnen praten, het heeft ook zeker effect op hun sociale leven en vaak ook op hun professionele leven.

  Verhelp stotteren met een cursus

  Een goede manier om van het stotteren af te komen, is door het volgen van een speciale cursus hiervoor. De beste methode die op dit gebied wordt aangeboden, is de Del Ferro methode. In 1978 ontwikkelde Len Del Ferro deze speciale methodiek en sindsdien zijn er al heel veel mensen die hierdoor geleerd hebben om helemaal zonder belemmeringen te kunnen praten. Deze methode is gebouwd rond de middenrifspier, het is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat deze een cruciale rol speelt bij het stotteren. Het is namelijk zo dat deze invloed heeft op de manier waarop lucht langs de stembanden geleid wordt. Trekt de middenrifspier steeds samen, maakt deze ongecontroleerde bewegingen, dan leidt dit er toe dat de lucht in horten en stoten omhoog gewerkt wordt en hierdoor ontstaat dan het stotteren. Om dit probleem te verhelpen, is het dus nodig om ervoor te zorgen dat deze ongecontroleerde bewegingen niet meer ontstaan. Is de luchtdruk vloeiend en continu, dan is het echt onmogelijk om te stotteren. Hierin ligt dus de oplossing van het probleem. Op basis van deze theorie is de speciale Del Ferro methode ontwikkeld en er zijn vele patiënten gevolgd om te onderzoeken of zij inderdaad gunstige resultaten hiermee wisten te behalen. Dit bleek daadwerkelijk het geval te zijn en hier zijn dan ook verschillende wetenschappelijke artikelen over gepubliceerd. Zolang de deelnemers zelf gemotiveerd zijn en goed aan de slag gaan tijdens de cursus, lukt het hen echt allemaal om van het stotteren af te komen.

  De cursus volgen

  Hebt u ook last van stotteren en zou u hier ook graag vanaf willen? Dan is het echt aan te raden om voor een Del Ferro cursus te volgen. Zoals gezegd is dit een uitstekende stottertherapie en kan echt iedereen hiermee goed leren praten. Er zijn bovendien nog meer redenen om juist voor deze methode te kiezen:

  • wordt volledig vergoed door zorgverzekeringen
  • vloeiend spreken van de eerste cursusdag is mogelijk
  • speciale trainingen voor specifieke situaties, zoals presentatietraining en telefoontraining

  Ook voor uw specifieke situatie is er dus een goede cursus bij hen te volgen. Zoals gezegd zijn er verschillende cursussen bij hen te volgen in Amsterdam. Zo bieden zij een speciale training aan voor kinderen, die echt op hun niveau samengesteld is. Het is erg belangrijk om al zo jong mogelijk te proberen om van het stotteren af te komen. Dat heeft niet alleen als voordeel dat zij meteen goed leren praten, maar het heeft ook als voordeel dat zij nooit te maken krijgen met de sociale problemen die we hierboven beschreven. U wilt uw kind dat natuurlijk graag besparen, dat gevoel van schaamte, van lastige sociale situaties en moeite hebben met het houden van spreekbeurten en andere presentaties. Daarom is een vroege training erg belangrijk, al vanaf een leeftijd van vier jaar kan deze speciale cursus gevolgd worden. Maar ook voor volwassenen worden er natuurlijk specifieke trainingen verzorgd waarin zij snel leren om van het stotteren af te komen. Er zijn zowel vijfdaagse als tiendaagse cursussen beschikbaar. Neem gerust eens een kijkje op hun website om de verschillende cursussen te bekijken. Ook kunt u naar een gratis informatiebijeenkomst gaan. Hierin kunt u alles horen over waarom juist deze methode zo effectief is om het stotteren te verhelpen. Ook kunt u dan meteen informatie krijgen over de verschillende trainingen die er geboden worden en kunt u bepalen wat het best bij uw wensen en uw situatie aansluit. Een ding is zeker, hoe erg uw stotteren ook is en hoe erg het tot nu toe ook uw leven bepaald heeft, ook u kunt leren om op een goede manier te praten en weer met zelfvertrouwen gesprekken aan te gaan.