Spreker nodig voor op uw congres?

  Spreker nodig voor op uw congres?

  • Geplaatst op: 12 november 2014 in Nieuws

  Stel, u organiseert een congres over duurzaamheid, wat op het moment een actueel en relevant onderwerp is. Hiervoor hebt u een interessante spreker met uitgebreide expertise heeft op dit gebied en het onderwerp tot leven kan brengen door inspirerend te vertellen. Via Persona Grata kunt u een spreker vinden voor allerlei onderwerpen en dus ook voor het onderwerp duurzaamheid. Volgens de website van dit bureau zijn er verschillende deskundigen op dit gebied:

  • Femke Halsema, voormalig politiek leider van GroenLinks. Duurzaamheid en groen zijn belangrijke thema’s voor deze partij en Halsema heeft er dan ook uitgebreide kennis van. Daarnaast is ze bekend komen te staan als een welbespraakte politica met humor en zou dus erg geschikt zijn om op een inspirerende en interessante manier op uw congres te komen spreken.
  • Hans Voortman, onder andere voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Triodos Bank en van de Raad van Toezicht van de Ark Natuurontwikkeling. Hij is ook belangrijk geweest voor onder andere het Wereld Natuur Fonds en dus ook een kenner op het gebied dan milieu en duurzaamheid.
  • Adjiedj Bakas, trendwatcher en onder andere een kenner op het gebied van duurzaamheid. Hij is een energieke en positieve persoonlijkheid en kan mensen met zijn humor inspireren en meenemen in zijn visie.
  • Harry Loozen, hij heeft veel ervaring in public affairs en internationale zaken en heeft een persoonlijke passie voor duurzaamheid. U kunt dus rekenen op een visie vanuit een bepaalde achtergrond die anders is dan van de eerder genoemde sprekers als u kiest voor Loozen.
  • Renier van den Berg, weerman bij RTL 4, is een andere mogelijke spreker. Hij is erg gepassioneerd over duurzaamheid en kan er vanuit zijn professie veel over vertellen en een goed beargumenteerde visie neerzetten.
  • Paul van Liempt, presentator op BNR Nieuwsradio en journalist voor onder andere Het Parool. Hij heeft verschillende expertmeetings geleid over duurzaamheid en is dus ook een kenner op het gebied.

  Uit het bovenstaande blijkt dat Persona Grata verschillende sprekers biedt op het gebied van duurzaamheid, die allemaal vanuit een andere achtergrond en met een andere stijl vertellen, maar gemeen hebben dat ze inspirerend en interessant kunnen spreken en verstand hebben van het onderwerp. Zo kunt u de spreker kiezen die het beste bij de sfeer en gedachte achter uw congres past en bent u tegelijkertijd verzekerd van kwaliteit.

  Een spreker bij een ander onderwerp

  Via Persona Grata kunt u een spreker boeken voor activiteiten rond allerlei onderwerpen. Jan Mulder kan bijvoorbeeld komen spreken over voetbal en taal, Jules Deelder kan verhalen komen vertellen, Wim Brands kan alles vertellen over boeken, Ilja Gort kan zijn kennis over wijn met u delen, Franka Rolvink kan als redactiechef van het Financieel Dagblad komen vertellen over economie, Cornald Maas kan komen spreken over kunst en cultuur, Frans Weisglas over de kunst van het voorzitten, Henkjan Smits over wat de X-factor is, Dolf Jansen kan u zijn marathons laten meebeleven, Jacques d’Ancona kan u vertellen over journalistiek en kunstkritiek, en Kasper van Kooten maakt van elk evenement een aangelegenheid vol humor. Er zijn mogelijkheden te over dus. U kunt via Persona Grata een spreker vinden voor elk onderwerp, bij elke thema en voor verschillende sferen die u voor uw evenement in gedachten had. Ook zijn er sprekers die niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels kunnen spreken. Daarnaast kunt u, als u een evenement organiseert waarbij de nadruk ligt op de regio, een spreker boeken uit deze regio. Diegene heeft kennis heeft over ontwikkelingen in de regio en kan er op ingaan en vragen over beantwoorden. Persona Grata kan, als u niet precies weet welke spreker het best bij uw dag past, u hierover adviseren. Daarnaast kan het bureau bemiddelen tussen de spreker en u om te zorgen dat beiden het beste uit de boeking kunnen halen. Naast een spreker kunt u via het bureau ook een dagvoorzitter of een presentator boeken. Dagvoorzitters en presentatoren zijn ook te vinden voor allerlei onderwerpen en soorten evenementen. Ook kunt u een zogeheten ‘intermezzo’ boeken: een act voor in de pauze van uw congres, of om in te plannen na een zwaar onderwerp om de bezoekers een beetje ontspanning te bieden. Verder kunt u een afsluiting voor uw congres of activiteit boeken. De bezoekers na de laatste spreker meteen naar huis sturen is wat abrupt, en ook niet erg tactisch. Juist dan kan er genetwerkt en gekletst worden. Het is dus aan te raden om een naborrel te organiseren. Voor tijdens deze naborrel kunt u ook een optreden boeken via Persona Grata. Dit kan bijvoorbeeld een muzikaal optreden zijn, maar ook een optreden van een cabaretier.

  Plaats een boekingsaanvraag

  Via de website van Persona Grata kunt u een aanvraag doen voor de boeking van een bepaalde spreker. Als u de website bezoekt en naar beneden scrolt, vindt u onder ‘contactinformatie’ het kopje ‘contact en boekingen’. Als u hierop klikt vindt u een contactformulier, wat u kunt invullen als u een spreker wilt boeken of als u vragen heeft, maar ook als u opmerkingen of ideeën wilt delen. Daarnaast vindt u hier telefoonnummers (zowel mobiel als vast) en een e-mailadres via welke u contact met ons kunt opnemen. Op de website vindt u ook meer informatie over Persona Grata, over de genoemde sprekers, en over welke sprekers, dagvoorzitters en presentatoren er nog meer te boeken zijn.