Partner nieuwe website: Webton!

  Partner nieuwe website: Webton!

  Een nieuwe website laten maken, hoe doe je dat?

  Als ondernemer ben je er misschien niet meteen mee bezig, een website laten maken. Het klinkt tijdrovend en omslachtig en je zult misschien wel denken hoeveel klanten dat nu echt aan zal trekken. Wij willen je graag laten inzien dat je met een goede website juist je potentiële klanten kunt bereiken en deze groep veranderen in echte, betalende klanten. Hoor je om je heen vaak dat een website laten maken eigenlijk geen zin heeft, omdat je er ontzettend veel werk in moet stoppen om de potentiële klanten bij je website te krijgen? Het klopt dat je er inderdaad tijd in moet stoppen, tenzij je dit natuurlijk ook uitbesteedt. Bij Webton bieden ze deze dienst ook aan. Niet alleen kun je daar een website laten maken, maar je kunt ook after service diensten afnemen, zoals linkbuilden of een goede SEO strategie. Een website laten maken vergt inderdaad iets van jouw kant. Voordat je een partij benadert die dit voor je kan doen is het verstandig om na te denken over wat je wilt met je website.

  • Wat zijn je doelen?
  • Wie wil je bereiken met je website?
  • Welke facetten zie jij graag terug op je website?

  Dit zijn slechts enkele vragen waar je van tevoren over na moet denken. Wanneer je dat gedaan hebt, is het makkelijker om de opdracht voor een website laten maken uit te besteden. De webdesigner zal je deze vragen ook stellen en dan heb je er alvast over nagedacht. Denk ook niet alleen na over een website laten maken, maar ook wat je er daarna mee wilt doen en hoe je dat gaat bereiken. Wil je bijvoorbeeld een goede SEO strategie opzetten, dan zul je ook een onderzoek moeten laten doen naar de zoekwoorden die je daarin in gaat zetten. Hoe komt jouw potentiële klant op jouw website terecht? En wie is die potentiële klant? Wat zoekt hij of zij? Wat is het probleem waarmee hij of zij kampt? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen als je een eigen website wilt.

  Wat doe je na een website laten maken?

  Een website laten maken is vaak nog niet eens het moeilijkste gedeelte voor de ondernemer, die komt daarna pas. Als je als ondernemer een beetje weet wat je wilt dan kun je dit makkelijk doorgeven aan de webdesigner en zal er al snel een website staan waar jij tevreden over kunt zijn. Maar wat doe je er daarna mee? Een statische website lijkt fijn, maar zal je geen goede score geven binnen de zoekmachines. Google houdt van nieuwe en originele content. Met name dat laatste is ook belangrijk. Ga niet zomaar teksten kopiëren van andere websites om in nieuwe content te voorzien. De zoekmachines pikken dit op en zullen je dan geen hogere positie in de zoekresultaten geven. Wat vinden de zoekmachines nog meer belangrijk:

  • goedlopende zinnen
  • juiste grammatica
  • passende content

  Dit laatste lijkt logisch, maar het is wel erg belangrijk om hier op te letten. Ga je een website laten maken en schrijf je zelf de content daarvoor? Doe dan van tevoren onderzoek naar de zoekwoorden die het goed doen in jouw vakgebied. Als je deze woorden verwerkt op verschillende stukken op je website, dan zullen je potentiële klanten je website makkelijk kunnen vinden. Dat is tenslotte voor veel ondernemers het eerste doel van de website. Denk ook na over andere plekken waar je klanten kunt tegenkomen wanneer een website laten maken hoog op je lijstje staat. Bezoek je bijvoorbeeld veel netwerkbijeenkomsten? Houd er dan ook rekening mee dat veel van je potentiële klanten die je daar tegenkomt en spreekt ook je website zullen bezoeken, als je deze tenminste vermeldt op je visitekaartje. Dit laatste is uiteraard erg verstandig als je een website laten maken hebt. Tenslotte wil je dat mensen je website ook zien.

  Een website laten maken en de promotie daarna

  Een website laten maken is niet de enige actie die in dit gebied zult moeten ondernemen. Denk ook aan de promotie die je daarna doet en dan niet alleen een goede SEO strategie. Zorg ook dat je website bijvoorbeeld gepromoot wordt op andere websites. Dit valt ook wel onder linkbuilden, maar doe dit voornamelijk in een positieve en zichtbare vorm. Dus niet alleen om hoger in de zoekmachines te eindigen, maar ook omdat mensen positieve reviews schrijven over jou, je bedrijf en je website. Ook daaruit kunnen een hoop bezoekers aan je website voortkomen. Een website laten maken heeft dus iets meer voeten in de aarde dan je van tevoren eventueel zou denken. Zorg ook voor offline promotie op je website, bijvoorbeeld op flyers, poster en op je visitekaartje. Gebruik ook social media om je website te promoten. Veel mensen zijn daarop vertegenwoordigd en daar zul je dus ook een groot gedeelte van je doelgroep vinden. Een website laten maken doe je dus pas nadat je een aantal goede strategieën en ideeën op papier hebt staan. Zet eens alles op papier na een goede brainstorm sessie. Soms is het ook verstandig om andere ondernemers om advies te vragen bij een website laten maken. Zij hebben er vaak al enigszins ervaring mee en kunnen je dus goed helpen. Bereid een gesprek goed voor en stel vragen over de zaken waar je geen duidelijkheid over hebt. Vergeet niet te vragen naar zaken waar zij tegen aanliepen, waar je nog niet aan gedacht hebt.