Osteopathie voor kinderen en baby’s

  Osteopathie voor kinderen en baby’s

  Hoe klein ze ook zijn, osteopathie voor kinderen en baby’s kan ze al vroeg helpen met lichamelijke en geestelijke klachten. Het is een alternatieve behandeling waarbij het lichaam als een geheel wordt behandeld. Waar een dokter kijkt naar de klacht alleen, gaat een osteopaat het gehele lichaam aanpakken om de klachten te verhelpen. In deze geneeswijze wordt ervan uit gegaan dat er sprake is van verstoring van de balans in het lichaam. Deze verstoring veroorzaakt de klachten waar het kind last van heeft. Maar die hoeft niet op de plek te zitten waar de pijn zit. Met osteopathie voor kinderen en baby’s wordt de oorzaak van het probleem opgezocht. Hierbij wordt gezocht naar de storingen die voorkomen in het lichaam en juist die de basis van het onderliggende probleem. Aan de hand van zachte handgrepen wordt gezocht naar de energie die verstoord is. Wanneer deze gevonden is, wordt gewerkt aan het zelf-genezend vermogen van het lichaam. Door middel van osteopathie voor kinderen en baby’s wordt eraan gewerkt om deze energieverstoring weer te herstellen. Het uiteindelijke doel is dat de energie weer vrij gaat stromen door het lichaam, zodat het lichaam weer soepel kan bewegen zonder belemmeringen. Osteopaat Matthieu Janssen beschrijft op zijn website osteopaatvenlo.nl zijn behandelwijze voor zowel kinderen als baby’s.

  Osteopathie voor kinderen en baby’s

  Het idee dat een jong wezen als een kind of baby een verstoring in de energie kan ervaren, is niet voor iedereen denkbaar. Maar wanneer u als ouder merkt dat uw kind last heeft van lichamelijke klachten en de reguliere geneeskunde onvoldoende resultaat biedt, dan kunt u bekijken of de osteopathie voor kinderen en baby’s verlossing biedt. Er zijn namelijk kinderen die een bepaalde stress kunnen ervaren en dit kan zich uiten in een verstoring in hun energie. Om te voorkomen dat de klachten ernstiger worden, kan met osteopathie voor kinderen en baby’s de stress verholpen worden. Daarnaast kan uitgezocht worden, wat de stress precies veroorzaakt. Klachten die wijzen op dergelijke verstoringen zijn:

  • Bedplassen
  • Groeipijn
  • Klachten door vallen
  • Leerproblemen
  • Motorische ontwikkeling
  • Reflux

  Grote kinderen kunnen nog aangeven dat ze pijn hebben. Klachten als bedplassen worden sneller opgemerkt en zullen op een bepaalde leeftijd als afwijkend beschouwd worden. In dat geval gaan ouders sneller naar de arts, dan bij een baby. Baby’s daarentegen kunnen moeilijker dingen aangeven, al kunt u als ouder wel alert zijn op de volgende klachten:

  • Huidproblemen/eczeem
  • Huilbaby
  • Overstrekken
  • Reflux
  • Spugen

  Wat doet een osteopaat?

  Om kort te zijn, een osteopaat voelt. Bij osteopathie voor kinderen en baby’s speelt voelen en luisteren een grote rol. Met name bij baby’s, omdat deze nog niet goed communiceren. Door te voelen en goed te luisteren naar de reactie van het kindje, zoekt de osteopaat de punten die onder druk staan in het lichaam. Door deze drukpunten los te maken, wordt ervoor gezorgd dat de energie weer beter kan stromen. De beknelling wordt verholpen en daarmee de klachten bij het kind. De praktijk Matthieu Janssen Osteopathie wordt gerund door Matthieu Janssen en Karlijn Pierreux. Beiden zijn geregistreerd als osteopaat met een specialisatie voor de behandeling osteopathie voor kinderen en baby’s. Voor de genezing geloven zij in de combinatie met de reguliere geneeswijze en een multidisciplinaire samenwerking. Als osteopaat streven zij ernaar binnen een paar behandelingen in ieder geval tot een verbetering te komen en inzicht te krijgen in de klachten. Hun behandelingen in hun praktijk in Venlo wordt door veel ouders gewaardeerd. Veel ouders hebben positieve ervaringen met hun osteopathie voor kinderen en baby’s. Maak daarom gerust een afspraak om uit te zoeken of ook uw kind door hen geholpen kan worden.