Op zoek naar een laadkabel Leaf

  Op zoek naar een laadkabel Leaf

  • Geplaatst op: 9 maart 2015 in Nieuws

  Het kan zijn dat u op zoek bent naar een accessoire voor uw elektrische auto, bijvoorbeeld een laadkabel. Leaf, een van de modellen van Nissan elektrische auto’s, wordt bijvoorbeeld opgeladen met zo’n, laadkabel. Leaf is een van de meest verkochte modellen elektrische auto’s. Elektrische auto’s, de naam zegt het al, rijden allemaal op elektriciteit. Dit type auto’s wordt allemaal opgeladen met een laadkabel, Leaf is daarop geen uitzondering. Elektrische auto’s hebben als groot voordeel dat ze geen schadelijke stoffen uitstoten bij het rijden. Normale auto’s die op diesel of benzine rijden doen dit wel. Elektrische voertuigen zijn dus beter voor het milieu, en rijden bovendien een stuk stiller. Tegenwoordig stappen steeds meer consumenten over op een elektrische auto als ze een nieuwe auto nodig hebben. Dit type auto ziet er vaak erg mooi uit, met een strakke en moderne uitstraling. Vroeger zagen deze auto’s er nog niet zo goed uit, maar vanaf de jaren ’90 kwamen elektrische auto’s langzaam op. Een van de vroege successen in het segment van elektrische auto’s was een hybride auto, een voertuig dat zowel op elektriciteit als fossiele brandstof kan rijden. Tegenwoordig rijden er nog veel mensen in dit type auto rond, die ook wordt opgeladen met een laadkabel. Leaf is echter ook bezig aan een opmars, hoewel het grootste deel van de automobilisten nog in een gewone auto rijdt. Het wordt echter verwacht dat steeds meer mensen over zullen stappen op het rijden in een elektrische auto die op wordt geladen met zo’n laadkabel. Leaf is bovendien een zeer aantrekkelijke elektrische auto. Het is dus goed mogelijk dat steeds meer mensen in de Nissan Leaf zullen gaan rijden. Automobilisten die in een Leaf gaan rijden hebben dus een laadkabel Leaf nodig, om die auto weer op te kunnen laden. Het opladen van zo’n auto is vergelijkbaar met tanken. U zorgt er immers voor dat uw auto weer de weg op kan door hem van voldoende brandstof te voorzien. In dit geval is dat elektriciteit. Dat heeft als voordeel dat u niet langer naar het tankstation hoeft en u hoeft ook niet op te passen dat u een ongeluk veroorzaakt als u bijvoorbeeld benzine of gas tankt. In plaats daarvan kunt u met uw elektrische auto, laadkabel, Leaf naar een oplaadpunt. Er zijn vele soorten laadkabels beschikbaar, bijvoorbeeld via www.delaadkabelshop.nl. Deze webwinkel voorziet in vele soorten kabels. Hieronder leest u welke laadkabel u nodig hebt voor de Nissan Leaf.

  Soorten laadkabel Leaf

  Voor een Nissan Leaf zijn er meerdere laadkabels beschikbaar. Het ligt er maar net aan welke laadkabel uw dealer u heeft meegegeven bij de aankoop van uw auto. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u een kabel hebt gekocht die geschikt is voor het opladen bij een specifiek oplaadpunt. Dit kunt u zien aan de aansluitingen die er zijn bevestigd aan de uiteinden van de laadkabel. Leaf heeft ook een individueel type aansluiting, namelijk een type 1 aansluiting. Het is mogelijk om aan de andere zijde van de kabel een type 2 aansluiting te hebben, maar ook een aansluiting die geschikt is voor het opladen aan netstroom. Dat heeft als groot voordeel dat u uw auto bij elk gewoon stopcontact kunt opladen. Dat geeft u veel bewegingsvrijheid. U kunt uw elektrische auto dan bijvoorbeeld opladen aan huis, op het werk of elders. Er zijn ten slotte ook andere zaken waar u aan moet denken als u overgaat tot het bestellen van een laadkabel. Leaf is een van de auto’s waarvoor laadkabels in verschillende afmetingen beschikbaar zijn. Het aanschaffen van een langere laadkabel heeft als voordeel dat u uw auto op moeilijk bereikbare plekken kunt opladen. Dat is bijzonder handig als u kiest voor een laadkabel die geschikt is om met netstroom op te laden. Er zijn kabels beschikbaar in afmetingen van twee, vier, zes of acht meter. U kunt echter de laadkabel ook op maat laten maken. Dat kan al tegen een kleine meerprijs.

  Service bij aankoop

  Als u wilt profiteren van de scherpe prijzen die u vindt op www.delaadkabelshop.nl kunt u eenvoudig meer informatie inwinnen over een laadkabel. Leaf is daarop geen uitzondering, want er zijn vele uitvoeringen in de webwinkel aanwezig. Het is mogelijk de website grondig door te lezen, want hier is veel informatie te vinden over de werking van laadkabels, Leaf laadkabels inbegrepen, en de verschillende typen kabels. U vindt alle laadkabels die in het assortiment zitten eenvoudig naast elkaar weergegeven met alle specificaties daarbij vermeld. Zo kunt u eenvoudig alle opties met elkaar vergelijken en zo kunt u gemakkelijk een keuze maken. De prijzen van alle kabels staan hier uiteraard bij vermeld. Mocht u er onverhoopt niet uit komen, dan kunt u altijd contact opnemen met een medewerker van www.delaadkabelshop.nl. Deze vertelt u graag alles over een laadkabel, Leaf laadkabels inbegrepen. Ook over de bestelling en levering kunt u vragen stellen. U ontvangt uw laadkabel in de meeste gevallen al de volgende dag in huis. Dit is afhankelijk van de actuele voorraad. Het is ook mogelijk uw bestelling op te komen halen op locatie. Het is hiervoor wel noodzakelijk een afspraak te maken, maar daarvoor kunt u op elk gewenst moment contact opnemen met een medewerker van www.delaadkabelshop.nl. Ten slotte kunt u altijd verwachten dat u minstens twee jaar garantie ontvangt op uw bestelde laadkabel, Leaf laadkabels inbegrepen. U kunt dus altijd de beste service verwachten!