NEN 3140 voor uw organisatie

  NEN 3140 voor uw organisatie

  • Geplaatst op: 7 maart 2015 in Nieuws

  Heeft u een bedrijf of organisatie en wilt u blijven bouwen en groeien zodat u niet tot stilstand komt? Dat is een goede mentaliteit, maar dat is ook een mentaliteit van aanpakken en bijscholing. Wat zijn de juiste stappen die u moet zetten als organisatie om te groeien? Dat is een vraag waar altijd weer een ander antwoord op van toepassing is. Ingenium B.V. kijkt van binnenuit naar uw organisatie en speelt een adviserende rol bij het maken van de beste keuze voor bijvoorbeeld NEN 3140. Leren inspecteren volgens de regels van NEN 3140 is iets wat bijdraagt aan de veiligheid in brede zin op de werkvloer. Wij zijn een adviesbureau dat u kan helpen met het maken van de juiste keuze. Wij komen met oplossingen en effectieve methoden om er voor te zorgen dat u en uw bedrijf onmisbaar wordt en blijft. Dat kan bewerkstelligd worden door het volgen van de cursus NEN 3140. Tijdens deze cursus leert uw personeel de regels en wetgeving kennen omtrent het keuren van elektrische machines. Deze keuring is verplicht en moet op een bepaalde manier worden uitgevoerd. Een keuring en rapportage mag alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerde persoon met NEN 3140. Het doel van NEN 3140 is dat de veiligheid op de werkvloer vergroot wordt. Het is belangrijk dat u zich van dit doel bewust bent en niet alleen van een missie om het certificaat te behalen. De cursus kan worden gevolgd op verschillende locaties in Nederland of op uw organisatie zelf. Er kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen aan de cursus en hoe meer mensen deelnemen hoe minder u per persoon betaalt. U kiest voor Ingenium B.V om een aantal redenen die wij hieronder voor u op een rijtje hebben gezet:

  • wij zijn marktleider op het gebied van verschillende keurmeester cursussen
  • wij zorgen voor landelijke dekking van de verschillende keurmeester cursussen
  • wij werken met de beste docenten en specialisten in de vakgebieden
  • wij bieden een korte, daadkrachtige en intensieve training aan, ‘to the point!’
  • wij zijn flexibel en bedienen u altijd van advies door van binnenuit te kijken

  NEN 3140 de beste cursussen

  Veiligheid op de werkvloer is een van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste wat er is. Een aanzienlijke bijdragen leveren aan deze veiligheid is iets waar wij blij van worden en waar ons hart sneller van gaat kloppen. Op het moment dat u als bedrijf of organisatie bij ons aanklopt, zullen wij er dan ook alles aan doen om te kijken naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld NEN 3140. Ingenium B.V. werkt landelijk maar houdt kantoor in Amsterdam en Hengelo. Wij hebben meer dan twintig jaar ervaren in het adviseren op het gebied van arbeidsveiligheid en bieden hoogwaardige keurmeester cursussen aan zoals de NEN 3140 en tal van andere cursussen die u als bedrijf een stap verder zullen brengen. Wij denken met u mee en bedienen u van het beste advies op maat. Als u graag telefonisch met een van onze medewerkers wilt spreken omdat u vragen heeft die u onder het kopje ‘veelgestelde vragen’ niet direct kunt vinden, dan doet u er verstandig aan om contact op te nemen met een van onze mensen en dan staan wij u graag te woord. Wilt u individueel of gezamenlijk kiezen voor de cursus NEN 3140 dan is het voor sommige bedrijven mogelijk om een subsidie aan te vragen. Het keuren van arbeidsmiddelen en elektrische gereedschappen moet verplicht worden gedaan volgens het protocol van de in de wet opgenomen NEN 3140. Wij verzorgen deze specifieke cursus op maar liefst tien plaatsen in Nederland. Voor u als bedrijf of organisatie is dat erg handig, want u kunt hierdoor altijd aan de slag op het moment dat het u uitkomt en u hoeft hiervoor niet stad en land af te reizen. Ga naar onze website om te kijken naar de data en schrijf u direct in. Investeren in de toekomst van uw bedrijf betekent investeren in veiligheid. Maak uzelf en uw personeel onmisbaar en zorg voor de beste bijscholing.

  Wettelijk verplicht sinds 1998

  NEN 3140 keuren is in de wet opgenomen in 1998. De keuringen kunnen in eigen beheer worden uitgevoerd maar ze kunnen ook worden uitbesteed. Dat is dan ook de reden dat wanneer u als bedrijf mensen in dienst heeft die het certificaat op zak hebben, deze ook kunnen worden ingezet voor uw relaties. U zult dus een meerwaarde worden voor andere binnen en buiten uw bedrijf of organisatie. Investeren in bijscholing is duurzaam en wij merken dat vele klanten die kozen voor het behalen van het certificaat bij ons terugkomen om te kijken naar de mogelijkheden van vervolgcursussen. NEN 3140 kan worden behaald op ieder moment. De cursus is zeer praktijkgericht en er zullen op een zeer gestructureerde manier verschillende zaken aan bod komen. Onze missie is het ontwikkelen en verbeteren van de werkgebieden kwaliteitszorg en arbeidsomstandigheden. Wij praten graag over ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ en dienen hiervoor de instrumenten en mogelijkheden aan. Wij zorgen niet alleen voor advies en begeleiding bij het maken van de juiste keuze maar helpen en staan u tevens bij met het implementeren van een zorgsysteem waarin de veiligheid als belangrijkste uitgangspunt wordt gezien en gehouden. Opleidingen, trainingen en diverse cursussen kunt u volgen door u in te schrijven. Neem contact met ons op voor meer informatie en maak de juiste keuze.