Loopbaanadvies Friesland regelen

  Loopbaanadvies Friesland regelen

  • Geplaatst op: 24 december 2014 in Nieuws

  De meeste mensen komen wel een keer in hun leven in de situatie terecht dat ze op zoek moeten naar een baan. Dat is voor sommige mensen niet een vervelende situatie, mits het niet te lang duurt. Mensen die gewend zijn om vijf dagen in de week te werken, hebben er vaak moeite mee om van de een op de andere dag zonder werk te zitten. Daarom is het belangrijk om u goed voor te bereiden op deze periode die in het teken zal staan van het zoeken naar een nieuwe baan. Wat voor baan zoekt u precies? Heeft u voor uzelf wel goed op een rijtje wat u zoekt in de nieuwe baan? Wat heeft u precies te bieden en bent u in staat dat ook over te brengen in een sollicitatiegesprek? Loopbaanadvies Friesland gaat aan de slag met mensen die op zoek zijn naar een baan. We kijken naar de mogelijkheden en onderzoeken wat uw kracht is en waar die ligt. Natuurlijk is loopbaanadvies Friesland er niet om u alles voor te kauwen. Uw zoektocht naar een nieuwe baan is ook uw zoektocht en u zult zelf moeten ontdekken wat uw sterke kanten zijn. Maar onze ervaring leert wel dat veel mensen erg gebaat zijn bij een steuntje in de rug. Loopbaanadvies Friesland kan worden geregeld in groepsverband maar mensen kunnen ook kiezen voor individuele gesprekken. Het voordeel van individuele gesprekken in loopbaanadvies Friesland is dat mensen erg veel persoonlijke aandacht krijgen. Wat er vaak misgaat na verloop van tijd als mensen geen baan kunnen vinden is dat ze de moed verliezen. Het plezier van het zoeken naar een geschikte baan verdwijnt en mensen beginnen de periode te ervaren als vervelend en onaangenaam. Ze raken ontmoedigd en hebben niet voldoende mensen om zich heen die naar hen uitreiken. Wat zijn de zaken waar u op moet letten als u op zoek bent naar een baan?

  • Maak een armzwaai; solliciteer niet in het wilde weg.
  • Maak een schema en houdt u er aan; discipline kunt u niet afdwingen, wel aanmoedigen.
  • Niet te veel in een keer; een paar uur per dag solliciteren is genoeg.
  • Sta uzelf toe om te genieten van de vrijheid die u ook heeft.
  • Wandel en reflecteer; probeer het als een periode van bezinning te zien.

  Loopbaanadvies Friesland; samenwerken

  Alles gebeurt met een reden. Sommige mensen zijn deze mening toebedeeld. Of u het hier nu wel of niet mee eens bent, feit blijft dat u het lot van uw eigen leven in handen heeft. Dat betekent dat u invloed kunt uitoefenen op wat er gebeurt. Succesvol zijn, heeft alles te maken met zelfvertrouwen en de houding die u aan de dag legt. Als u op een sollicitatiegesprek zelfvertrouwen uitstraalt en mensen krijgen een positief gevoel bij u, dan hoeft uw cv niet eens volledig aan te sluiten wilt u kans maken op de baan. U moet het zo zien: Mensen die u aannemen, nemen u ook aan als collega waar ze mee zullen moeten samenwerken. Natuurlijk moeten zij het idee hebben dat u een waardige collega bent, maar minstens zo belangrijk is uw houding en of mensen het gevoel hebben dat u een prettig persoon in de omgang bent. Daarom is loopbaanadvies Friesland er voor mensen die de moed aan het verliezen zijn omdat ze al te lang in een situatie zitten waar ze graag uit willen. Een goede manier om uw patroon te doorbreken! Loopbaanadvies Friesland legt de nadruk op uw kracht. We maken deze reis samen met u en ontdekken wat uw kwaliteiten zijn. De meeste mensen die al langere tijd op zoek zijn naar een baan hebben een vaste cv en brief klaarliggen die ze direct versturen als ze een functie vinden die misschien wel aansluit bij hun capaciteiten. Toch is het beter om minder te solliciteren en meer gericht, dan om heel breed in te zetten. U maakt namelijk veel meer kans als u zorgvuldig met een sollicitatie omgaat. Mensen voelen dat namelijk. Wanneer u de hulp inschakelt van loopbaanadvies Friesland dan kijken wij samen naar de manier waarop u tot dusver bezig bent geweest met solliciteren. Wat heeft u goed gedaan en wat ging er mis? Werd u uitgenodigd voor een gesprek? En waarom denkt u dat u die keer werd uitgenodigd voor een gesprek? We zullen in loopbaanadvies Friesland de kritische vragen stellen.

  Loopbaanadvies Friesland; jezelf verbeteren

  Groei is een centraal woord bij loopbaanadvies Friesland. Als u wilt leren hoe u met uw eigen kwaliteiten aan de slag kunt en hoe u deze het beste in kunt zetten dan bent u bij loopbaanadvies Friesland op het juiste adres. Loopbaanadvies Friesland helpt u niet alleen met het opstellen van sollicitaties; wij kijken verder. We houden u een spiegel voor en gaan op zoek naar uw echte kwaliteiten. Wat wilt u? Veel mensen staan in dienst van bedrijven. Ze leggen een onderdanige houding aan de dag als het aankomt op solliciteren. Maar als u deze houding verandert en een houding aanneemt waarin u zekerheid uitstraalt dan voelen bedrijven dat, en dat maakt u tot een aantrekkelijk werknemer. Hoe speelt u zichzelf in de kijker? Door de waarheid te vertellen. Door zo goed mogelijk onder woorden te brengen waar uw kwaliteiten liggen en – zo niet belangrijker- waar u beperkingen! Mensen die weten waar hun kracht en hun zwakte liggen, zijn beter in staat om hun grenzen aan te geven en zijn vaak prettiger om mee te werken omdat er geen spanningen ontstaan en problemen makkelijker worden opgelost.