Linkbuilding

  Linkbuilding

  Iedere zichzelf respecterende ondernemer heeft tegenwoordig natuurlijk een website. Maar het hebben van een site alleen is niet genoeg. Het is ook belangrijk dat u hier resultaat uit haalt. Dit kunt u voor elkaar krijgen door gebruik te maken van linkbuilding. Wat is linkbuilding nu precies? Het is een strategie die ervoor zorgt dat u een hogere positie bereikt in de resultaten van zoekmachines. Waarom zou u dit nu willen? Heel eenvoudig, het levert u meer bezoekers van uw pagina op, u bereikt hierdoor meer potentiële klanten en de kans is dus groot dat u hierdoor ook meer omzet weet te behalen. Iedereen weet immers dat alleen de bovenste zoekresultaten gebruikt worden door mensen die de zoekactie ingevoerd hebben. Dit doet u zelf immers ook. Als u op zoek bent naar bijvoorbeeld een reis naar India, dan zoekt u bijvoorbeeld op ‘reis India’. Een zoekmachine geeft u vervolgens een hele serie aan zoekresultaten, vaak pagina’s lang. U gaat echter natuurlijk niet al deze pagina’s langs en u gaat al helemaal niet op iedere link klikken die de zoekmachine u aanbiedt. Nee, u klikt alleen op de eerste vier of vijf en vaak maakt u al uit deze sites een keuze. Bieden deze websites u niet waar u naar op zoek bent, dan zult u misschien naar beneden scrollen in de lijst met zoekresultaten en op een van de volgende links klikken. Vindt u dan nog niet wat u zoekt, dan zult u eerder geneigd zijn om een nieuwe zoekterm in te voeren, dan om naar de volgende pagina met zoekresultaten te klikken. U bent natuurlijk geen uitzondering, zo gaat iedere gebruiker van internet te werk. Wilt u veel bezoekers op uw site krijgen, dan is het dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u een hoge positie hebt in de zoekmachines. En dit kunt u dus vooral krijgen door gebruik te maken van linkbuilding. Met linkbuilding zorgt u er dus voor dat u meer rendement uit uw website kunt halen.

  Hoe werkt linkbuilding?

  Uit bovenstaande zal voor iedereen duidelijk zijn geworden waarom het belangrijk is om een hoge positie te behalen in de zoekresultaten van zoekmachines en dat linkbuilding hierbij kan helpen. Maar hoe werkt het proces van linkbuilding nu precies, wat houdt het in? Linkbuilding is in principe niet meer dan het krijgen van links op andere websites. Oftewel, u zorgt ervoor dat er andere websites zijn die een link plaatsen naar die van u. Dit zijn de zogenaamde backlinks. Dit klinkt heel eenvoudig en u zult nu misschien denken dat u dit zelf wel even kunt doen. Maar het hele proces is toch iets gecompliceerder dan het lijkt. Het maakt namelijk heel veel uit op welke sites er backlinks verschijnen. De website dient van een goede kwaliteit te zijn, relevant te zijn voor uw eigen pagina en goed bekend te staan bij zoekmachines. Alleen op die manier heeft linkbuilding echt effect en zal het echt resultaat hebben. Sommige eigenaren van websites zorgen voor heel veel backlinks door een link naar hun website te plaatsen op bijvoorbeeld blogs. Dit kan immers heel gemakkelijk gedaan worden in de ruimte die er is om reacties te geven. Dit heeft echter geen enkel effect. Sterker nog, als u dit te veel doet, dan zullen zoekmachines dit herkennen en in ernstige gevallen zelfs markeren als spam. Linkbuilding op deze manier uitvoeren heeft geen enkel effect, het kan in een dergelijk geval zelfs averechts werken. Wordt u namelijk als spammer aangemerkt door de zoekmachine, dan zal uw webpagina een lager resultaat krijgen of zelfs helemaal verwijderd worden uit de zoekresultaten. U zult dan juist helemaal niet meer gevonden worden door nieuwe potentiële klanten en zo dus veel omzet mislopen. Het is dus erg belangrijk dat linkbuilding op de juiste manier uitgevoerd wordt.

  1 Good Designer

  Om linkbuilding op de juiste manier uit te voeren, is het belangrijk om hiervoor in zee te gaan met een bedrijf dat zich hierin gespecialiseerd heeft. Echte specialisten weten immers precies hoe dit hele proces in zijn werk gaat en hoe zij dit zo optimaal mogelijk uit kunnen voeren. De mensen van 1 Good Designer zijn zulke specialisten. Zij weten:

  Wist u namelijk dat één enkele verkeerde backlink het hele proces al te niet kan doen? Dit geeft nog maar eens aan dat het echt heel belangrijk is om goed op de hoogte te zijn van alle ins en outs van het hele proces van linkbuilding. Niemand zit er immers op te wachten om hier veel tijd en geld in te steken om vervolgens tot de conclusie te komen dat de hele linkbuilding totaal geen effect heeft gehad of er zelfs voor heeft gezorgd dat de pagina alleen maar lager is komen te staan in de resultaten van de zoekmachines. Bij 1 Good Designer hebben ze al zeer veel ervaring op dit gebied en zij hebben dan ook al veel eigenaren van websites kunnen helpen met het behalen van een toppositie in de zoekresultaten. Zij kunnen er voor zorgen dat u alleen maar goede backlinks hebt en hierdoor uw positie sterk verbeteren. Zij hebben al veel top tien resultaten weten te behalen. Voor goede linkbuilding bent u bij 1 Good Designer dus aan het juiste adres.