<strong>Leukste cursus Pools</strong>

  Leukste cursus Pools

  Ik ben eigenaar van een boerenbedrijf in het Noorden van ons land en omdat ik wilde beginnen met het inhuren van Poolse arbeiders, leek het mij slim om een cursus Pools te gaan volgen voor beginners. Op die manier zou ik dan kunnen communiceren met mijn arbeiders, waardoor er veel minder onduidelijkheden over hun werk zouden kunnen ontstaan. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn talenknobbel verre van geweldig was, dus ik begon ook redelijk sceptisch aan deze cursus Pools. Al snel merkte ik toch verbetering en omdat ik wel al eens eerder met Poolse arbeiders had gewerkt, begon ik ook woorden te herkennen. Eerlijk waar, ik begon er zelfs aardigheid in te krijgen om thuis met de stof te oefenen en alvast een paar korte gesprekjes aan te gaan met mijn werknemers. Zij vonden dat op hun beurt ook weer leuk om zo’n nuchtere boer een totaal andere taal te horen spreken.

  Waarom deze cursus Pools

  Via een collega van mij werd ik eigenlijk op het idee gebracht om deze cursus Pools te volgen bij Talencentrum Ewa. Hij had dit ook gedaan en was er erg enthousiast en tevreden over. Vandaar dat ik had gevraagd of hij de website (talencentrum.nl) wilde doorsturen naar mij. Toen hij dat had gedaan heb ik er even een middag voor uitgetrokken om achter mijn computer eens goed door te lezen waar ik aan zou beginnen als ik me zou inschrijven voor deze cursus Pools. Uiteindelijk leerde ik daar niet alleen iets over de taal die ik voor me zou gaan krijgen, maar ook over de herkomst en het land Polen zelf. Naast deze cursus Pools voor beginners bieden ze bij dit Talencentrum ook nog meer cursussen aan:

  • Pools voor gevorderden
  • Nederlands voor Polen (beginners)
  • Nederlands voor Polen (gevorderden)

  Voordelen

  Tijdens de cursus Pools zelf, die ik uiteraard voor beginners had genomen, werd er veel aandacht besteed aan individuele lessen. Het was zeker niet zo dat we een boekje voor ons kregen met daarin allemaal Poolse woorden die je dan uit je hoofd moet leren, in tegendeel. We kregen op een hele speelse manier te maken met de dagelijkse woorden die je in het Pools veel gebruikt. De docenten gaan ook echt in op je eigen interesses en de manieren waarop je het Pools graag zou willen gebruiken. Zo ging het bij mij vooral om agrarische termen die ik dan weer toe kon passen op de manier waarop ik met mijn werknemers om zou gaan. Natuurlijk heeft het bij mij ook heel erg geholpen dat ik thuis direct mijn geleerde kennis in de praktijk kon brengen, maar als nog had ik nooit zo goed kunnen leren als ik een andere cursus Pools had gedaan. Ik vond trouwens de docenten ook bijzonder aardig en het voelde echt alsof ze er alles aan wilden doen om je de kennis zoveel mogelijk bij te brengen. Ook als ik een paar dingen niet wist bijvoorbeeld, dan wilden ze koste wat kost voorkomen dat je je dom zou voelen of dat je ervan gedemotiveerd zou raken. Dat motiveerde mij enorm om juist nog een keer door de stof te gaan en om nog beter te worden. Aangezien ik zo tevreden ben met deze cursus Pools, zit ik er zelfs over na te denken om bij het Talencentrum Ewa ook nog een cursus Pools voor gevorderden te gaan doen later. Daarvoor moet ik natuurlijk nog wel veel meer leren en in de praktijk oefenen met de taal, maar er is voor mij in ieder geval geen twijfel mogelijk over de taalschool waar ik dit zou gaan doen.