Houd de zon buiten met zonwering

  Houd de zon buiten met zonwering

  • Geplaatst op: 25 september 2014 in Nieuws

  Zonnige dagen zijn heerlijk! Het is een wonder wat dit doet met ons humeur en ons energieniveau. Er is alleen één nadeel aan veel zon, het wordt binnen al snel ontzettend warm als u geen gebruik maakt van zonwering. Doordat de zon vrij spel heeft, lopen de temperaturen binnenshuis al snel enorm op. Dit is natuurlijk vooral het geval als het pand beschikt over heel veel ramen. Hoewel hogere buitentemperaturen erg fijn zijn, houdt u de temperatuur binnenshuis natuurlijk graag wat lager. Dat is immers wel zo prettig om in te werken en ook om te slapen is het wel zo fijn als het binnen niet al te heet is. Dit kunt u bereiken door een goede zonwering te laten plaatsen voor uw ramen. Op die manier houdt u de temperaturen onder controle en maakt u het mogelijk om toch lekker door te kunnen werken en lekker ontspannen te kunnen slapen. Niets is immers zo vervelend als wakker liggen door de hitte en badend in het zweet wakker worden. Of als moeten werken in de hitte, terwijl uw handen door het zweet van uw toetsenbord afglijden. Hebt u nu regelmatig te maken met deze problemen, dan wordt het echt tijd om goede zonwering te laten plaatsen. Natuurlijk zijn er ook andere manieren dan zonwering om het binnen koel te houden. U kunt dan denken aan ventilatoren of airconditioning. Een nadeel van deze producten is echter dat ze veel stroom verbruiken. Bovendien zorgen ze continu voor een luchtstroom die veel mensen als onprettig ervaren. Kiest u voor een zonwering, dan kiest u dus voor een oplossing die de meeste mensen als een stuk prettiger ervaren en die ook nog eens zeer milieu vriendelijk is. In meerdere opzichten dus een uitstekende keus om ervoor te zorgen dat u de temperaturen binnen op het juiste niveau houdt.

  Welke zonwering kiest u?

  Hebt u er in de zomer ook vaak last van dat het binnen echt veel te warm wordt? Bijvoorbeeld in uw woonkamer, slaapkamer of op kantoor? Dan is het echt de hoogste tijd om u te oriënteren op de aanschaf van zonwering. De zomer is nu voorbij, dus u heeft alle tijd om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken en met elkaar te vergelijken. En natuurlijk om te bekijken welke optie voor u de beste keus is en om deze producten ook daadwerkelijk te laten installeren. Welke opties hebt u over het algemeen als u kiest voor de aanschaf van zonwering? U kunt dan kiezen uit onderstaande opties.

  • Uitvalschermen, de bekendste vorm van zonwering in Nederland. Deze bestaat uit twee vaste armen die naar beneden komen als het scherm uitgezet wordt. Met deze schermen maakt u het mogelijk om de felste zonnestralen tegen te houden, maar toch licht binnen te laten komen. U kunt hiermee bovendien zelf nog steeds goed naar buiten kijken.
  • Markiezen, deze zijn in principe hetzelfde als uitvalschermen, maar hebben ook afgedichte zijkanten. Hierdoor houden ze nog iets meer zonlicht tegen. Markiezen zijn echter vooral populair vanwege de uitstraling die ze aan een pand geven. Deze zonwering zorgt voor een stijlvolle, markante en karakteristieke uitstraling en kan daarmee echt iets toevoegen aan het uiterlijk van een gebouw.
  • Buitenjaloezieën houden het directe zonlicht, en dus de ergste hitte buiten. Tegelijkertijd behoudt u wel de mogelijkheid om zelf nog van binnen naar buiten te kunnen kijken. Dat is natuurlijk wel zo prettig.
  • Rolluiken met een verduisterende werking. Dit is de meest gebruikte vorm van zonwering voor slaapkamers. Doordat ze het licht volkomen tegenhouden, zijn ze voor deze ruimtes erg geschikt en kunnen ze gebruikt worden in plaats van gordijnen. Bovendien zorgen de luiken er ‘s zomers voor dat de hitte buiten blijft en ‘s winters dat de warmte binnen blijft. Ze zijn dus zeker multifunctioneel te noemen.

  U ziet het, er zijn verschillende vormen van zonwering mogelijk en alle hebben ze zo hun eigen voor- en nadelen. Welk type product voor u de beste keus is, hangt af van het soort pand dat u hebt en voor het soort ruimte waar het voor gebruikt moet gaan worden. Natuurlijk speelt ook uw eigen smaak een rol bij de keuze voor een van deze modellen.

  Zonservice voor de beste service

  Wilt u zonwering aan gaan schaffen, dan doet u dit natuurlijk het liefst bij een echte specialist. Zonservice is een uitstekende keus als u service en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Doordat zij al jarenlang ervaring hebben op het gebied van zonwering, kunnen zij u zeer goed helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie. In hun grote showroom kunt u alle mogelijkheden op het gebied van zonwering op uw gemak bekijken en bespreken met een van hun deskundige medewerkers. Op die manier krijgt u een goed beeld van de verschillende opties die u heeft en van de mogelijkheden voor uw woning. Alle monteurs die bij hen werken zijn uitstekend gekwalificeerd en kunnen snel en vakkundig de door u gekozen zonwering aan uw pand bevestigen. Doordat hierbij gebruik gemaakt wordt van de beste materialen, kunt u er zeker van zijn dat uw aangeschafte product lang in goeden doen blijft. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan kunt u een beroep doen op de lange garantieperiode die zij u bieden. Hebt u nog vragen over zonwering of wilt u de mogelijkheden eens bespreken? Neem dan contact op met een van de medewerkers van Zonservice of bezoek de showroom.