Een factuur maken is zo makkelijk nog niet

  Een factuur maken is zo makkelijk nog niet

  Als zelfstandig ondernemer is het ontzettend belangrijk dat je weet hoe je een factuur kunt maken, het is namelijk belangrijk dat je geen enkel aspect vergeet neer te pennen op de factuur. Geen enkele factuur is hetzelfde en dat weten wij bij Faktum Factuur ontzettend goed. FaktumFactuur.nl biedt zich daarom aan als extra ondersteuning voor mensen die graag willen leren hoe ze een goede factuur maken. Lees verder om meer te weten te komen en om te lezen hoe je met ons in contact kunt komen.

  Een factuur maken: dit zijn de terugkerende onderdelen

  Bij een factuur maken is het handig om te beseffen dat een factuur in principe altijd uit dezelfde basis bestaat waarop verder wordt gebouwd. Bij een factuur maken moet je in ieder geval de volgende onderdelen niet vergeten:

  • Jouw bedrijfsnaam;
  • Het adres waarop het bedrijf staat geregistreerd;
  • Het adres waar de factuur naar toe gestuurd moet worden;
  • Een factuurnummer;
  • Een factuurdatum met een vervaldatum;
  • Een duidelijke omschrijving;
  • De prijs;
  • En het aantal percentage waar de BTW onder valt.

  Op sommige facturen staat er nog extra informatie weergegeven, in de meeste gevallen behoort dit tot opmerkingen en voorwaarden toe, waar het bedrijf zichzelf kan beschermen in geval van problemen die er kunnen ontstaan. Bij de opmerkingen wordt vaak aangegeven hoeveel tijd de klant heeft om het geld over te boeken naar de opgegeven rekeningnummer van de ondernemer. Verder wordt er bijna altijd verwezen naar de voorwaarden die op de website staan vermeld. Dit adviseren wij bij Faktum Factuur ook bij een factuur maken.

  De verschillende voorbeeld-facturen

  Typ ‘factuur maken’ eens in op Google en je ziet duizenden voorbeelden voorbij komen. De één heeft een luxe uitstraling terwijl de andere ondernemer besloten heeft zich vooral te richten op eenvoud. Bij Faktum Factuur vinden wij dat een iedere ondernemer het recht heeft op een factuur dat bij de huisstijl van het bedrijf past. Zo kom je professioneel over én lijk je verstand te hebben van financiële zaken. Dat je er misschien helemaal geen verstand van hebt hoeven anderen niet te weten. Het gaat er om dat jij je facturering doet op de manier die bij je past. Als ondernemer moet je zo min mogelijk tijd kwijt raken aan het opstellen van de juiste facturen voor de juiste klanten. Bij ons is een iedere klant uniek en daardoor zal het maken van een factuur ook iedere keer uniek blijven. Wij hanteren een basis-format van waaruit wij het factuur kunnen opbouwen tot een document waar jij, als klant, mee tevreden bent. Niet alleen is het belangrijk dat je tevreden bent met het document, het is ook belangrijk dat je zelfstandig om kunt gaan met het aangeboden format: een beginnende ondernemer zal vooral veel baat hebben bij een eenvoudig concept waar er niet al te veel poespas bij komt kijken. Een zeer gevorderde ondernemer zal vooral baat hebben bij een format waarin de kleinste details aangepast kunnen worden naar wens. Dit is niet altijd nodig, maar kan wel de gewenste effect opleveren waar de ondernemer naar zoekt. Mocht je geïnteresseerd zijn om te leren wat een factuur maken precies inhoudt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Leg uit wat je wensen zijn en tot hoe ver jouw kennis van facturering gaat, dan komen wij binnen twee dagen met een aanbod wat je niet kunt afslaan. Heb je een dringend verzoek? Neem dan telefonisch contact met ons op zodat wij direct jouw vragen en wensen kunnen bespreken. Faktum Factuur: factuur maken!