Clean room inrichten: clean room requirements

  Clean room inrichten: clean room requirements

  Mensen die in een high-tech omgeving werken zijn waarschijnlijk al bekend met de clean room. Dit is een ruimte waar strenge voorschriften gelden om de ruimte stofvrij te houden. Voorbeelden van clean rooms zijn bijvoorbeeld:

  • Laboratoria
  • Industriële omgevingen
  • Omgevingen waar producten worden verpakt

  Een clean room inrichten heeft veel voeten in aarde. Allereerst moeten er clean room requirements worden opgesteld. Dit zijn de voorwaarden waaraan de clean room moet voldoen. Een laboratorium moet bijvoorbeeld aan andere voorwaarden voldoen dan een industriële omgeving, en een industriële omgeving verschilt ook van bedrijf tot bedrijf. Hoewel medewerkers in dit soort ruimtes op de hoogte zijn van de voorschriften kunnen zij vaak geen clean room inrichten. Samen met een professioneel bedrijf is het wél mogelijk clean room requirements op te stellen en daarna de clean room te realiseren. Een van de bedrijven in Nederland die deze dienst aanbiedt is Climatech. Meer weten over Climatech en diensten op het gebied van clean room requirements? Kijk dan eens op climatech.nl voor meer informatie. Interesse in de diensten van Climatech? Neem dan contact op voor meer informatie of een eerste kennismaking. Een van onze medewerkers komt graag bij u langs om een inventarisatie van uit te voeren werkzaamheden te maken. Op basis hiervan ontvangt u een offerte voor een traject op maat. Nog niet bekend met de clean room? Laat u dan voorlichten door een van onze medewerkers.

  Clean room requirements opstellen

  Hoe gaat het opstellen van clean room requirements precies in zijn werk? Allereerst wordt geïnventariseerd welke werkzaamheden er moeten worden verricht in de ruimte. Er kan een flowchart worden gemaakt van alle processen die moeten plaatsvinden. De medewerkers van Climatech zijn gespecialiseerd in het opstellen van clean room requirements en hebben diverse tools in huis om dit te doen met medewerkers. Het is slim om medewerkers uit het proces te betrekken in een dergelijk traject. Zij zijn degenen die dagelijks werken in een clean room, of gaan moeten werken in een clean room. Zij weten het best welke werkzaamheden en welke voorwaarden nodig zijn. Hiervoor kunnen sessies worden georganiseerd. Bij het aangaan van een traject met Climatech wordt er een planning opgesteld waarin dit soort sessies kunnen worden opgenomen. Met een dergelijke planning is het direct duidelijk wanneer de clean room requirements opgesteld moeten zijn, en wanneer er kan worden begonnen met het inrichten van de clean room. Uiteraard beschikt Climatech over contacten die u verder kunnen helpen bij het inrichten van de clean room. 

  Traject op maat

  Omdat alle bedrijven die werken met een clean room andere voorwaarden hebben, is Climatech zeer ervaren op het gebied van het opstellen van clean room requirements. De aanpak van Climatech kan worden toegepast op zeer uiteenlopende bedrijfsprocessen. Ook gebruik maken van een expert van Climatech? Kijk dan op http://www.climatech.nl/cleanroom-requirements/ voor meer informatie. Wij helpen u graag verder door samen een traject op maat op te stellen. Hierbij wordt rekening gehouden met uw bedrijfsproces. Het inrichten van de clean room neemt op deze manier zo weinig mogelijk tijd in beslag, en zorgt voor zo min mogelijk verstoring van uw dagelijkse processen. Omdat een clean room voor veel bedrijven in de techniek essentieel is kan er bij een storing ook beroep worden gedaan op Climatech. Komt u erachter dat uw clean room niet meer voldoet aan de wet- en regelgeving? Ook dan kan Climatech u helpen zo snel mogelijk nieuwe clean room requirements op te stellen en deze in de praktijk te brengen.