Canton Fair

  Canton Fair

  Deze tekst gaat zoals u kunt lezen over de Canton Fair die al sinds 1957 elk jaar in het Chinese Guangzhou gehouden wordt. Deze stad heette vroeger Canton dus u kunt wel raden waarom het nog altijd Canton Fair genoemd wordt. Na de val van het communisme is de naam van de stad veranderd. Hoewel het te betwijfelen is in hoeverre er in dit machtige land geen sprake meer is van communisme. Niet dat daar iets mis mee is, als het werkt dan werkt het. Hoewel we het natuurlijk ook kunnen gaan hebben over de misstanden in dit land maar dat is niet de intentie van deze tekst. Wij willen het over iets leuks hebben, over een van de allergrootste handelsbeurzen in de wereld: de Canton Fair. We gebruiken dan ook expres de Engelse term omdat dit ook het zoeken naar verdere informatie over de Canton Fair eenvoudiger maakt. Er is ook niemand die canton beurs zegt en dat bekt ook niet echt lekker. Wilt u deze Canton Fair eens bezoeken? Wilt u er meer informatie over hebben zoals de mogelijkheden om hiernaar af te reizen, er aan mee te doen of om überhaupt te weten wat het gaat kosten om op de Canton Fair te mogen staan? Of bent u enkel benieuwd naar de data? Hoe dan ook, de Canton Fair is een jaarlijks terugkerend festijn want het gaat er hier niet alleen maar om dat er handel wordt gedreven en dat kopers, opkopers, verkopers of wie dan ook elkaar leren kennen en deals kunnen sluiten, het is een groot sociaal festijn. Natuurlijk ligt de nadruk op commercie en misschien zelfs wel een beetje op kapitalisme, dat mag de pret van deze Canton Fair niet drukken. Wat dat betreft is het een bijzonder gebeuren voor een dergelijke zwaar socialistisch land en liggen politieke theorieën misschien veel dichter bij elkaar dan u zou denken. Afijn, hoe u het ook wendt of keert, voor de buitenlandse bezoekers aan deze Canton Fair raden we het u aan om absoluut even op onze website te kijken. Het is wel te hopen dat u het Engels beheerst maar dat gaat vast en zeker goed komen. Kijkt u dan ook snel op cantonfair-servoce.com en vergeet niet onze website te bookmarken.

  De Canton Fair komt nu ook uw kant op!

  De Canton Fair is zo populair dat het nu zelfs tweemaal per jaar gehouden wordt in deze nobele stad. Dit is dan ook een van de grootste steden van het land ook al moet het natuurlijk wel extreem grote steden zoals:

  • Beijing
  • Shanghai
  • Hong Kong

  voor zich dulden qua grootte. Hoewel het van Hongkong allemaal wat twijfelachtig is of dit daadwerkelijk onder de volksrepubliek van China valt of dat het zich als autonoom beschouwt. Maar dat is allemaal niet zo belangrijk in deze bespreking over de Canton Fair. Zoals u misschien wel leest valt er nog wel een hele hoop te ontdekken aan dit mooie Aziatische land dat het grootste aantal inwoners in de wereld telt. Wist u trouwens dat zuidoost Azië inclusief China de helft van de wereldbevolking telt? En dan komt daar ook nog eens een miljard mensen in India bij, dat is zo ongeveer het buurland bij uitstek. Dat maakt ze een belangrijke speler op de wereldmarkt dus u begrijpt dat veel handel beklonken wordt op de Canton Fair. Denk dan ook niet te licht na over de Canton Fair. Voordat beurzen in Europa zoals die in Frankfurt ook maar iets kunnen betekenen en kunnen verhandelen zijn de echte slagen al op de Canton Fair gebeurd. Dit mag u als grote en belangrijke ondernemer dan ook niet missen. Een stand hebben op de Canton Fair kan u zo maar een miljoenendeal opleveren. Tevens is het een goede markt om vele producenten van de meest uiteenlopende producten te leren kennen want zoals we allemaal wel weten worden de meeste producten gemaakt in landen zoals China, Vietnam en Cambodja.

  Leer alles over deze Chinese traditie

  Het moge nu wel duidelijk zijn dat een bezoekje aan de Canton Fair hoog op uw wenslijst moet komen te staan. Leg dit dan ook voor aan uw bedrijf en wijs hen eventueel op onze website. Wij helpen u graag met het voorbereiden van uw reis naar de Canton Fair dus mocht u nog vragen hebben, dan staan we te allen tijde voor u klaar om u alles uit te leggen over deze belangrijke handelsplaats. Maar liefst 50 handelsdelegaties uit China die onderling ook weer bestaan uit duizenden internationale Chinese bedrijven zult u kunnen vinden op deze beurs en dat maakt Guangzhou tot de grootste handelsbeurs in China en daarmee automatisch tot een van de grootste en belangrijkste in de wereld. De handel in China ligt deze beurzen haast plat omdat iedereen zich in deze stad heeft verzameld. Dit wilt u dan ook niet missen. Boek daarom vandaag nog een plekje in het eerstvolgende vliegtuig in de lente of in de herfst. Dat zijn namelijk de seizoenen waarin deze beurs jaarlijks gehouden wordt. U hebt afhankelijk van de duur wel een visum nodig voor een trip naar China en daarnaast worden een aantal belangrijke inentingen aangeraden. Mar als u een echte wereldreiziger bent dan hebt u die inentingen vast allemaal al in uw paspoort staan. Dan kan u niets gebeuren en staat u een bijzonder weekje te wachten. Wie weet maakt u wel de deal van uw leven.