Boekhoudprogramma

  Boekhoudprogramma

  Op Boekhoudprogrammagids is het mogelijk om een boekhoudprogramma te vergelijken. Het is vooral gericht op ZZP’ers, die hun administratie op een makkelijke en efficiënte manier willen bijhouden. Op onze website heb je meerdere pakketten en verschillende keuzes die je kan maken wat betreft een boekhoudprogramma. Een boekhoudprogramma kan je kiezen op basis van de manier waarop je werkt, of het kan bijvoorbeeld zijn dat je de optie wilt om te inkopen en verkopen of je administratie bij te houden. Je kunt alle boekhoudprogramma vergelijken op onze website via een uitgebreid overzicht.

  Functies van een boekhoudprogramma

  Waarom zou je een boekhoudprogramma willen? Waar is het eigenlijk allemaal goed voor en waarom is het zo handig? Allemaal vragen die wij graag voor je willen beantwoorden. Met een boekhoudprogramma maak je meerdere onderwerpen zeer inzichtelijk voor jezelf. Ook worden processen en werkwijzes wat efficiënter, omdat je geordend te werk kunt gaat. De belangrijkste 8 functies van een boekhoudprogramma zijn:

  • Het factureren. Via een boekhoudprogramma kun je gemakkelijk facturen sturen en ontvangen
  • Je kunt facturen via iDEAL betalen, of laten betalen
  • Je kunt bankmutaties automatisch laten inlezen
  • Je kan een elektrische BTW aangifte doen via een boekhoudprogramma
  • Je kunt alle uren registreren die je hebt gewerkt. Zodat je aan het eind van elke maand precies weet wat je hebt verdiend en hoeveel uur je hebt gemaakt
  • Je kunt zelfs je ritten registreren! Heb je een ritje moeten maken voor een klant of opdrachtgever, dit kun je registreren en vervolgens laten factureren bij de klant of opdrachtgever
  • Je beschikt over een vrij rekeningschema
  • Je hebt heldere rapportages over je gewerkte uren, verzonden facturen, ontvangen facturen en betalingen. Het zorgt ervoor dat je een gestructureerd overzicht krijgt waar je altijd op terug kan vallen als je iets niet zeker weet
  • Boekhoudprogrammagids.nl

  Online boekhoudprogramma

  Een online boekhoudprogramma is makkelijk te gebruiken, omdat je het letterlijk overal kunt gebruiken. Wel is het een zaak om eerst goed uit te zoeken welk online programma aansluit bij de wensen die je hebt. De software is hierbij vooral belangrijk, zodat alle functies die je nodig hebt, er ook inzitten. Het komt vaak voor dat de software die je gebruikt, straight from the internet is. Dit is handig voor als je de werkzaamheden niet via een bepaalde locatie wilt uitvoeren. 

  Ben je een ZZP’er, en wil je een online boekhoudprogramma aanschaffen, dan is het belangrijk om te weten wat je precies wilt. Voor beginnende ondernemers is een online software veel makkelijker en voordeliger, omdat je dan geen echte boekhouder hoeft in te huren om dit voor je te doen. Dit bespaart je veel in de kosten! Het is ook gebruiksvriendelijker dan offline boekhouden, omdat je niks meer fysiek bij hoeft te houden. Alle gegevens die je nodig hebt staan online opgeslagen, makkelijk toch?

  Welke online programma’s heb je?

  Er zijn meerdere online programma’s beschikbaar. Op onze website kan je alles vergelijken van prijs tot  aan functionaliteit. Een aantal bekende online programma’s en software, zijn bijvoorbeeld: Roompslomp, Offective, Exact Online, MoneyMon en Acumulus. Nu kan het zijn dat dit je niks zegt, maar dit zijn bekende en veel gebruikte programma’s. 

  Neem een kijkje op onze website voor de mogelijkheden en start vandaag nog met zelf boekhouden!