Administratiekantoor

  Administratiekantoor

  Voor ondernemers is het bijhouden van een boekhouding verplicht en dit kun je uitbesteden aan een administratiekantoor, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon zelf doen. Het belangrijkste is dat het gebeurt en dat je ook daadwerkelijk alles noteert. Op wat voor manier je dit doet, daar worden in feite geen eisen aan gesteld. Zolang de belastingdienst bij een controle maar kan zien wat jouw inkomsten en uitgaven zijn en of dit klopt met de aangiftes die je hebt gedaan, dan is het in feite prima. Je hoeft dus niet alles via een administratiekantoor te laten lopen en je hoeft ook geen speciale boekhoudsoftware te gebruiken. Je kunt het in feite allemaal gewoon doen op een manier die past bij jou en bij jouw bedrijf. Speciale software en hulp van een boekhouder zijn erg handig als je onderneming groot wordt en je veel transacties hebt te verwerken, maar als jouw bedrijf nog klein is, dan kun je het ook gewoon in bijvoorbeeld excel bijhouden. De keus is aan jou! Net als het al dan niet kiezen voor het inschakelen van een administratiekantoor. Kijk snel op de website van https://www.finovion.nl/

  Wel of niet administratiekantoor inschakelen?

  Wat is nu verstandig om te doen, moet je nu wel of niet een administratiekantoor inschakelen? Voor beide is wel iets te zeggen en het is afhankelijk van je eigen situatie of het nodig is of niet. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld zelf heel slecht in administreren, ze hebben hier helemaal geen kaas van gegeten en het ontbreekt hen aan de nodige kennis op dit gebied. Dan is het gewoon niet verstandig om dit zelf te doen. Het kost je dan veel te veel tijd en de kans is groot dat je het alsnog niet goed doet. Het inschakelen van een administratiekantoor is dan vele malen efficiënter. Heb jij zelf wel wat kennis van de bedrijfsadministratie, dan kun je het natuurlijk zelf doen. Maar het kan gebeuren dat dit op een gegeven moment steeds meer tijd gaat kosten, omdat je steeds meer opdrachten of verkopen en dus ook transacties hebt. Dan krijg je te maken met het feit dat je te weinig tijd over houdt voor de daadwerkelijke bezigheden van jouw bedrijf. Dat is natuurlijk zonde, want dan gaat het op een gegeven moment gewoon ten kosten van jouw bedrijfsvoering en dat moet je niet willen. Als je merkt dat dit bij jou het geval is, dan is het inschakelen van een administratiekantoor dus de oplossing.

  Hulp van Finovion

  Voor welk administratiekantoor kies je dan? Het voordeel van een klein kantoor bij jou uit de buurt, is dat deze veel persoonlijk contact bieden. Een minpuntje is echter dat zij niet alle kennis die er op dit gebied is in huis hebben. Bij grotere kantoren is dat wel het geval, maar daar ben je al snel niet meer dan een nummertje voor het personeel. Wil jij het beste van beide werelden? Dan kies je voor Finovion! Zij hebben veertig vestigingen door het hele land, maar hebben ondanks hun grootte altijd het persoonlijke aspect weten te behouden. Voordeel is dat je bij dit administratiekantoor voor heel veel zaken terecht kunt, te weten:

  • bijhouden van de boekhouding
  • het opstellen van jaarrekeningen
  • het bijhouden van de salarisadministratie
  • opstellen van belastingaangiftes

  Je hebt bij hen bovendien altijd de optie om te kiezen voor alles uitbesteden of slechts een gedeelte aan hen overlaten. Het is dus bijvoorbeeld ook een mogelijkheid om zelf te blijven administreren, maar dit door hen te laten controleren. Ga dus gewoon eens met hen in overleg over de mogelijkheden die zij bieden, je zult zien dat dit administratiekantoor ook voor jouw bedrijf een uitstekende oplossing biedt!