3D printer zelfbouw voor bij u thuis

  3D printer zelfbouw voor bij u thuis

  Het aanschaffen van een 3D printer is op dit moment nog best een investering. Dit komt doordat nog niet veel mensen een dusdanige printer willen kopen en eerst liever de kat uit de boom kijken om te zien hoe de voorlopers het ervan af brengen. Pas wanneer het meer algemeen goed wordt gaan het merendeel van de bevolking over op de aankoop van een 3D printer. Bent u een van die personen die graag nu al een 3D printer hebben staan, maar heeft u niet het geld om een kant-en-klare printer te kopen? Investeer dan in de 3D printer zelfbouw. U koopt dan de verschillende onderdelen van de printer en zet het vervolgens zelf in elkaar. Dit klinkt misschien lastig, maar wanneer u enigszins verstand heeft van computers, en daar gaan we vanuit als u graag als een van de eersten een 3D printer wilt hebben staan, dan zal dit geen enkel probleem zijn. Het is misschien iets lastiger dan zelf een kast in elkaar zetten, maar de 3D printer zelfbouw is erg goed te doen en voordat u het weet kunt u zelf 3D prints gaan maken. Vindt u het lastig om met de 3D printer zelfbouw aan de slag te gaan? Dan kunt u daar natuurlijk ook de hulp van een professional voor inschakelen. Misschien heeft u wel iemand in uw kennissenkring die u daarbij kunt helpen. Bij LlowLab hebben ze verschillende soorten printers staan.

  • MakerBot
  • Ultimaker
  • CandyFab
  • RepRap

  Deze printers hebben allemaal zo hun eigen kenmerken en het is handig om daar rekening mee te houden voordat u met een 3D printer zelfbouw aan de slag gaat. Kijk bijvoorbeeld naar de MakerBot 3D printer zelfbouw. Deze printer staat bekend om het gebruiksgemak en de simpele bediening. De uitstraling van de printer is vrij eenvoudig en er zitten weinig toeters en bellen aan. Veel consumenten zullen dit prettig vinden. Het zal niet zo snel opvallen binnen uw interieur. Op de website van LlowLab kunt u meer informatie vinden over de specificaties van deze printer.

  Ga aan de slag met 3D printer zelfbouw

  Een andere bekende 3D printer zelfbouw is de Ultimaker. Deze printer is van Nederlandse bodem en wordt gezien als een betere versie dan bijvoorbeeld de bovengenoemde RepRap. Dit laatste merk is een van de goedkoopste merken op het gebied van 3D printing en de 3D printer zelfbouw. Al vanaf € 350,- heeft u een zelfbouwpakket bij uw thuis staan. Dit is een erg goedkope prijs voor een 3D printer zelfbouw, zeker in vergelijking met wat er nu op de markt is. Het is echter wel een goed instapmodel wanneer u het wilt uitproberen. Wilt u direct al met iets beters aan de slag? Dan is de Ultimaker 3D printer zelfbouw een erg goede optie. Hier betaalt u € 1200,- voor. Een complete printer is € 1700,-. U ziet dat hier dus een aardig verschil tussen zit. De 3D printer zelfbouw is een stuk goedkoper, uiteraard omdat u zelf de printer in elkaar zet en dit niet door de professional laat doen. Er zijn al veel mensen in Nederland die zelf al een gewone printer in elkaar hebben gezet. Voor hen zal de stap naar de 3D printer zelfbouw een kleine stap zijn. Het prijsverschil tussen de 3D printer zelfbouw en een complete 3D printer is voor de een groot, de ander zal daar minder moeite mee hebben. Die keuze is dan uiteraard aan u. Wanneer u het geld heeft is het misschien makkelijker voor u dan om zelf aan de slag te gaan met de 3D printer zelfbouw. Welke vorm van 3D printer u ook koopt LlowLab vertelt u er graag meer over. De vierde printer die we hier nog niet behandeld hebben is de CandyFab. Deze printer is uitermate geschikt voor voedselprinter, omdat het werkt met grondstoffen met een laag smelttemperatuur. Denkt u bijvoorbeeld aan suiker om de meest prachtige kunstwerken mee te maken. Hou wel rekening met enige verbruining van de suiker door de karamelisatie. Het aanschaffen van deze printer kunt u al vanaf € 500,-. Dit is voor de meeste mensen een erg geschikt bedrag om mee te beginnen en het is een leuk punt om mee te beginnen. Met voeding kunt u toch al een hele hoop en het is natuurlijk erg leuk om niet een vierkant suikerklontje aan te bieden voor in de koffie, maar bijvoorbeeld in de vorm van een kopje.

  Meer informatie over 3D printer zelfbouw

  Dat een 3D printer zelfbouw niet al te moeilijk hoeft te zijn als u al eens ervaring heeft opgedaan met een eigen printer in elkaar zetten, dat is inmiddels duidelijk. Wanneer dit uw eerste ervaring is met 3D printer zelfbouw en met printers bouwen in het algemeen, dan is dit nog geen reden om er vanaf te zien. Het is niet heel gemakkelijk, maar zeker wel te doen. Daarom biedt LlowLab de keuze ook zo breed aan. U moet wel enigszins technisch inzicht hebben. Wanneer u per ongeluk een fout maakt is het wel zo handig om te kunnen zien waar u de fout heeft gemaakt. U kunt echter natuurlijk ook vrienden, familie of kennissen om hulp vragen. De meeste mensen hebben wel iemand in de buurt die hun kan helpen met 3D printer zelfbouw. Twee zien er toch meer dan een, dus is het sowieso verstandig om het met meerdere mensen te doen.